När du är klar att börja laga värmer du några skvättar olivolja i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt köttet och marinaden, sedan de hackade russinen, tomaterna och tomatpurén och häll på precis så mycket vatten att det täcker
Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp & skumma av noga. Brässera på svag värme ca 2½ timme till köttet är riktigt mört. 2 gula lökar. 2 köttbuljongtärningar
Klipp baconet i mindre bitar och fräs i en stor kastrull på medelvärme. Från JamieOlivers julprogram med hur man tillagar rester kommer det här läckra receptet
Vi är ju stora fans av Nigellas risotto och har kockat till den ett flertal gånger så när vi såg JamieOliverpå tv göra tre nya varianter i söndags, så var vi inte sena med att prova på en av dom
Och jag älskar tanken på långkok. För på något sätt är det synonymt med en lång lat söndag, uppkrupen i soffan med en bok, soft musik på stereon och ett gott rödvin
1/2 – 1 spetspaprika. 1/2 paket bacon. 1-2 msk kalvfond. och sätt in i ugnen på nedersta fallsen, 225° i ca 11/2 timme. 1/2 – 1 spetspaprika. 1/2 paket bacon
När köttet är så mört att det rasar isär bara du tittar på det är grytan klar. Slå på ca 4-5 matskedar kalvfond och 6 dl vatten. Låt puttra på lagom värme under lock ca 40 minuter. När vattnet börjar dunsta häller du på ca 1 dl mjölk och 1 dl vatten. Ca 200-250 g färska champinjoner. Ca 1 dl kalvfond (eller mer beroende på smak)
Bättre att ta god tid på sig. JamieOliver är ett geni. Jamies asiatiska lax i nudelbuljong. Ringla lite olja över laxen och strö på fem kryddor, salt och peppar
Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp & skumma av noga. 12 gula lökar. 12 köttbuljongtärningar. 11 kg högrev av nöt 2 gula lökar 1 röd lök 3 små morötter 10 kryddpepparkorn 5 vitpepparkorn 5 rosépepparkorn 5 lagerblad 2 köttbuljongtärningar 5 färska vitlökar (strimlade) Salt Smör till stekning 3 dl gräddeSkär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta. Brässera på svag värme ca 2½ timme till köttet är riktigt mört
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.