Här hemma har det bakats en hel del på senaste tiden och detta beror framförallt på att familjen kommer att utökas med en liten bebis om en vecka eller två så jag tänkte att det vore bra att fylla upp frysen med lite bakverk så att man kan bjuda kommande gäster på hembakat
Gulbetssallad med saffran och äpple. Jag hade en liten testpanel här i helgen, även kallat gäster, som fick smaka på lite nya experiment jag trixat med
Skär löken och vitlöken i bitar och stek mjuk i oljan på medelvärme. Servera med bulgur. Tillsätt quornbitarna, valnötterna, äpplebitarna, kikärterna och stek en stund
Det var verkligen länge sedan jag gjorde ett "vanligt" bröd men det är något visst med surdegsbröd. Brödet blev väldigt gott, äpplet ochvalnötterna ger båda lite krisp, passade perfekt
Lägg stjärnorna på en tallrik och täck med plastfolie, och ställ in tallriken i kylen. Tryck ut små stjärnor eller hjärtan med ett mått att dekorera pajen med
Här har jag bakat ett surdegsbröd medvalnötteroch tranbär i. Man kan blanda ihop sin egen surdeg och vänta ett par dagar eller eller få hjälp med blandningen av surdeg
Rulla upp kanten och nagga bottnen med en gaffel. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Blanda valnötter, rumsvarmt smör, socker och äggula till en kräm
Häll socker och vatten i en kastrull, koka upp på medelhög värme och låt sockret lösas upp. Har du ingen stektermometer så släpp ner en brödbit i oljan - om det omedelbart bildas bubblor runt brödbiten är oljan varm nog
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.