För vår del hade vi ett stort matintresse och älskade att laga massor av olika sorters mat, testa nya rätter och att laga mat tillsammans långt innan vi hade ett intresse för barn, för att uttrycka sig lite krasst
” Dela degen i fyra eller fem delaroch i det här läget går det bra att smaksätta, lite gott salt i en, mer linfrö i en annan eller varför inte lite honung
Man kan förstås välja att försöka efterlikna traditionella smaker på biffar och sås, men jag föredrar att göra det medvetet annorlunda – dels för att jag inte försöker kamouflera något (det har aldrig funkat de gånger jag faktiskt försökt), dels för att jag tycker det funkar bättre att anpassa kryddning och proportioner efter råvaran
I måndags var mina föräldrar här och medförde en hembakad äppelkaka till kaffet. Hittade ett recept hos Mejas mat, har testat flera av hennes barnrecept förr
Jag försöker att se till att det alltid finns raw choklad, bollar, glass, fruktremmar ( som de på bilden) – det blir så mycket enklare då när vi snabbt ska iväg och jag vet att det kommer behövas påfyllning eller att andra barn kommer äta annat godis
Dela laxen i kuber och tillsätt tillsammans med limejuicen. Vi tänkte vi skulle fortsätta vår fotokavalkad från vår semester idag och därför ska vi inte bli långrandiga och sväva ut i något långt försnack, det blir ett tillräckligt långt inlägg i alla fall
Daniel fick en bild på den här rätten på facebook och Max såg det och ville prova. grillkorvspaggeSkär korven i bitar och stick igenom några spaggestrån
Finputsa kotletterna och skölj dem så en del av marinaden åker av. Dela dem om de är väldigt stora. Vi ska som sagt bjuda familjen Nilsson på grillat ikväll och jag marinerade köttet redan på förmiddagen så att det skulle ta åt sig av smakerna
Okidoki, vi har kollat och sållat bland våra foto som vi tog på semestern - det blir en hel del. och vi tänkte börja med att visa er lite av de bilder som vi tog på, kanske det viktigaste från en resa, maten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.