Lättlagad helgmiddag med vårlätta viner
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 personer:
  • 8 minitortillas
  • 8 tunna skivor gravad lax i samma storlek som tortillan
  •  
  • Avokadokräm
  • 2 avokado 4 msk crème fraiche, 34 % fett
  • 2 tsk pressad limesaft
  • salt
  • vitpeppar
  • 8 gröna sparrisar
  • aluminiumfolie
  • 4 personer 3 msk olivolja
  • 2 purjolökar, den vita delen, tunt strimlad
  • 300 g champinjoner, skivade
  • 50 g bacon, strimlad
  • 8 kokta sparrisar (från förrätten)
  • 1 ägg, lättvispat
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 rulle kyld smördeg
  • 150 g getost
  • 4 personer:
  •  
  • Rabarber- och jordgubbskompott
  • 100 g späd rabarber, skivad i 3 cm bitar
  • 1/2 msk strösocker
  • 1/2 dl torrt vitt vin
  • 250 g jordgubbssylt
  • 12 tunna skivor sockerkaka, hembakt eller köpt
  • 2 msk smör
  • 2 dl vaniljkräm, hemgjord eller av visp

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.