Pocheradlättrimmadtorskmed ägg och persiljesås är en enkel och lättlagad fiskrätt som passar väldigt bra så här efter helgens intensiva saftande och syltande
4 900 g fast potatis Romsås 1 rödlök 2 dl smetana 75 g röd caviar salt och peppar Grönsaker 1 morot 1/2 gurka 1 citron 600 g torskfilé 2 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Panerad torskmed parmesanpotatismos och fänkålssallad med grapefrukt. En av höjdarrätterna var dock torsken som jag provlagade första dagen, inte helt enligt ICAs egna recept utan jag lyxade till det lite på mitt eget sätt
Vodka- och dillgravad torskmed pepparmajo och fänkålssalladPortioner. Börja med att grava torsken. Lägg torsken i en liten form tillräckligt stor för att rymma fisken och massera in gravningsblandningen på köttsidan
4 600 g torskryggfilé (gärna MSC-märkt) 300 g svartkål 100 g smör 2 dl torrt vitt vin rivet skal av 1 citron 1 msk rapsolja 1 1/2 tsk salt 2 krm svartpeppar Pumpacrème 1 kg pumpa (gärna butternut) 3 dl torrt vitt vin 1 dl crème fraiche 1 tsk salt 2 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Skär torsken i fyra lika stora bitar. Häll av vattnet och mosa sedan potatisen och vitlöken tillsammans med mjölk, äggula och olja tills det blir en puré
Kokt torskmed äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra
Ännu ett lyckat "kok-ihop" med få ingredienser och minimalt med förberedelse. Det här är verkligen en rätt som går fort att få klar och resultatet är nästan löjligt bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.