Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Saftiga, syrliga citronrutor. Citronkrämen är lös när den är färdig men den stelnar efterhand Använd en tesil till att pudra rejält med florsocker ovanpå
Vispa under tiden upp äggen med socker, och vispa sedan hastigt i mjölet. Ålandspannkaka / Mannagrynspannkaka i långpanna (ca 6-8 stora portioner). Koka upp mjölken med salt och kardemumma, och när det kokar häller du i mannagrynen under omrörning och låter det puttra på svag värme ca 3-4 minuter. När gröten kokat klart så är det bra om den hinner svalna litegrann i alla fall, om du har tålamod, annars funkar det att fortsätta direkt med ca 6-8 stora portioner
Servera med lättvispad grädde. 1Riv mandelmassan fint och blanda ner den i smeten, lite i taget medan du rör, se till att den inte klumpar sig. 1Häll smeten i en bröad rund form med avtagbar kant och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter. 1Ta ut kakan och pudra med florsocker
Pensla mandelmusselformarna med smält smör. Pressa ur saften, fyll på med vatten om det inte räcker. Bränn av med brännare tills marängen fått fin färg eller färgsätt under grillelementen högt upp i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.