1 olivolja1.
Använd en köksassistent och ha i mjölet och jästen.2. Starta maskinen och häll sakta i vattnet och kör på låg hastighet i 5 minuter.3. Ha i saltet och kör ytterligare 5 minuter på lägsta hastighet.4. Nu är det dags att hälla i olivoljan och då ökar du hastigheten och kör i 5 minuter till.5. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och gnid in den med lite olivolja så att degen inte torkar, låt den vila ca 20 minuter.6. Dela degen i 4 delar och rundriv delarna, det innebär att du gör spända bollar genom att trycka ihop degen.7. Nu ska bollarna jäsa och du kan göra det på två sätt, beroende på om de ska ätas samma dag eller om du vill vänta tills imorgon, antingen låter du bollarna jäsa ca 4-5 timmar i rumstemperatur. Om du ska äta imorgon så låter du dem först jäsa i ca 1-2 timmar i rumstemperatur och sedan plastar du in dem och ställer in i kylen i minst 12 timmar. Innan dy plastar är det bra att pensla med lite olivolja så att plasten inte fastnar. 8. Ta ut bollarna ur kylen 1 timme innan du ska tillaga pizzan sedan så att de blir rumstempererade.9. Kavla inte ut degen med kavel utan använd fingrarna.10. Lägg på ingredienser som du gillar och baka av på hög temperatur i ugn, gärna på en pizzasten. HÄR finns förslag på fyllning.
Pizzadeg (det finns färdig, kavlad och klar om man inte vill vara Stålmannen fredagkväll…). Baka ut pizzadegen till en rundel, bre på tomatsås och dra mozzarellan i mindre bitar och strö ut på pizzan
En klassisk och enkel pizzadeg som är svår att misslyckas med. Pizzadeg, klassisk. Ett tips om man gör egen pizza hemma är att införskaffa en pizzasten till ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.