Citronrostade morötterochlökarmed böndipp och stekt halloumiHär har jag försökt plocka upp lite smaker som jag förknippar med sommar, såsom basilika, halloumi, citron ochmorötter
Morötter är goda precis som de är, rårivna eller bara kokta med lite salt - för att inte tala om pressade till juice - men ibland kan det ju kännas roligt med lite omväxling
Koka upp soppan på nytt, och smaka därefter av med svartpeppar. Den som inte har tillgång till eller är förtjust i Ricard (eller annan typ av Pernod) gör rätt i att smaksätta soppan med en skvätt vitt vin
Lägg lökarnaochmorötterna i en kastrull med smör och några matskedar vatten. Låt vatten och smör koka in i morötternaoch krydda ordentligt med grovmalen svartpeppar
Späd med mjölkblandningen och vispa med elvisp en kort stund till ett lätt mos. Smält socker tillsammans med kalvfond, balsamvinäger, pressad mandarinsaft i en liten kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.