Potatisrullar skulle förgylla middagen och när man googlar “potatisrulle” så får man tusen träffar på rullar som är gjorda med smördeg vilket jag inte var ute efter
Låt gärna lammkotletterna ligga och gotta sig i marinaden ett par timmar innan det är dags att lägga dem på grillen så blir de härligt möra och smakrika
Långkokpå vedspis. Oxlägg långkokt med Trattkantareller och Örter. Att ibland få stänga av nyhetsflödet, Facebook, TV och Radio och all annan form av påträngande information, är fantastiskt skönt
Blir lite rastlös när jag inte kan vara ute och fixa, får passa på att tvätta i stället. Idag får det bli ett hembakat bröd på grillen, det är väldigt gott att ha till maten
Häll mjöl på en tallrik och vänd kycklingfiléerna i mjölet. Blanda ihop soja, olja, peppar och honung. (Den här kan bli väldigt stark beroende på jalapeñons styrka, så va lite försiktig när du toppas kycklingen och kanske uteslut helt till mindre barn
Marinerade böngroddar. Detta passar bra till t ex bibimbap och bulgogi. För att göra böngroddarna så blanda bara alla ingredienser och låt det stå tills sig en stund
Värm en stekpanna med olivolja och bryn fläskkarrén på någon minut på varje sida. Lägg upp på fat. Skala och grovhacka vitlöken samt den färska ingefäran
Jag lägger det marinerade köttet i påsaroch därefter in i frysen. Jag delar grytbitarna på hälften och mariner dem med två olika marinader som jag sedan fryser in
Igår gjorde jag långkokpå älg, på samma sätt som pulled pork jag gjorde förra året. Vi åt det väldigt ofta nämligen men nu när jag är äldre och äter det mer sällan uppskattar jag det på ett helt annat sätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.