Sådant man hinner med på en söndag. Medan steken bryns rör du ihop smaksättningen. Lägg aluminiumfolie över steken och låt den vila medan sås och passande tillbehör tillreds
4 500 g högrev olja (till stekning) 4 schalottenlökar 3 röda paprikor 1 chili 4 pressade vitlöksklyftor 1 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 3 msk kalvfond 5 dl vatten 6 medelstora potatisar 3 msk tomatpuré salt peppar 2 dl rysk yoghurt (17%) ev färsk timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Jag brukar oftast göra på kotletter med ben men nu hade jag en fläskytterfilé över sen helgen så jag skivade ner den i en form och kokade upp en sås med creme fraiche, grädde, vatten, sambal oelek och lite andra kryddor
Jag dammade av kokboken med ”Smart Vardag med Amir & Viktväktarna” och fann detta recept. Servera med mycket grönt eller lägg till potatis eller annat gott till köttet
Strö över timjan och servera med bröd. Lägg på lock och koka på medelvärme, ca 20 minuter. Skala och skiva potatis och morötter i 1/2 cm tjocka skivor och skala och skiva löken
Putsa fläskfilén och gnid in den med hälften av BBQ-såsen, salta och peppra. Finhacka paprikan och löken blanda med tomaten och smaka av med citron, olivolja och salt
Ringla över honung och toppa medpäron, fikonmarmelad och pistagenötter. Päron, fikon och pistagenötter passar alla utmärkt till saffran så de blir perfekta till topping
Jag har inte bakat några i år, men jag kan ju inte låta Lucia passera utan att ha ätit något med saffran, så därför tog jag tag i saken direkt imorse och bakade havregrynsgröt med just saffran
Glutenfri mandelkaka medpäron och äpple i långpanna. Sabayonkrämen kan jag däremot inte rekommendera om man ska servera kakan till många, det var ett hiskeligt vispande, med stor risk att den istället för kräm blir äggröra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.