Detta är dock den jag kallar den klassiska med lök, morötter, lagerblad och kryddpeppar. Kalops är en sån rätt som bara blir godare efter några dagar och den går också utmärkt att frysas in för att sedan tas upp och värmas i gryta
IngredienserPortioner. 4 1 kg nötkött t ex bog eller högrev (à 1 1/2 kg med ben) 200 g morötter 2 gula lökar 1 msk smör 1 msk olja 2 msk konc kalvfond 2 lagerblad 12 kryddpepparkorn 2 msk vetemjöl 1 liter vatten ca 2 tsk salt vitpepparTillservering kokt potatisinlagda rödbetor Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5. - Rabatt Arla 500 g Mer info Ladda kupong
Men här blir det en klassiskkalops med smak av kryddpeppar och lagerblad utan morötter. Serveras på klassiskt manér med inlagda rödbetor och mjöligpotatis - en riktigsöndagsmiddag som doftar barndom
Kalopps är en gammal klassiker som står sig än i dag. grytbitar, högrev eller bog. salt, vitpeppar. Fräs i en gryta med smör och lägg i morötter och lök som också får fräsa med lite
Gnidin köttet med senapspulver, salt och peppar. Lägg i en gjutjärnsgryta med Mariestad och buljong. Tillsätt morötter, lök, kryddpeppar, vitpepparkorn, timjan och lagerblad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.