Långlagat marockanskt lamm
Fröken Dills kök
Fröken Dills kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Långlagad marockansk lammgryta, 6 port
  • 1 kg lammstek, eller annat grytkött av lamm, gärna med ben
  • 2 tsk spiskummin (bäst är hel som man mortlar själv)
  • 1 tsk torkade korianderfrön
  • 2 tsk mald torkad ingefära
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk honung
  • 1 liten torkad chili eller chiliflakes
  • 1 kanelstång 2 1/2 dl kraftig kalvbuljong
  • 3 morötter 2 stora rödlökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 selleristjälkar 1 knippa eller kruka färsk koriander
  • 1 citron 1 burk kikärtor
  • 1 kruka färsk mynta
  • 2 burkar krossade tomater
  • ev 3 inlagda marockanska citroner
  • harissa
  • 100 g torkade aprikoser
  • 100 g skållade mandlar
  • tjock yoghurt till servering

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.