Koka upp ättika, socker och vatten under omrörning och kyl ner lagen till kylskåpskall. Skala och dela röd och gul lök på mitten och skär löken i tunna skivor
Låt lagen kallna helt innan den slås på sillen, som delats i lagom bitar och varvats med rödlöken. Blötlägg saltsillen i ca 8 timmar/burksillen i 2 timmar
Jag tänker att ni är sugna på en kvällsmacka och tänkte tipsa om denna med vähääldigt mycket dill. Men testa, för den är verkligen bra att jobba med och tvärtom ganska bred i smaken
Det har varit ett långt blogguppehåll med fokus på annat än mat. Jag har mest ägnat mig åt jobb, sjuka husdjur, familjemedlemmar som behövt hjälp och korsord
Öppna burken med sillen, häll av vattnet och skölj i omgångar i kallt vatten. Lyfter upp ett recept på löksill som jag skrev här på bloggen för flera år sedan
Lägg lite lökhack i botten på burken, sedan varvar man sill och lök med ordentligt med lök överst. Häll på lag med sandel, fyll på resten lag så det täcker
Örtsill med vitlök, basilika, dill och gräslök. ) Det är nämligen dags för årets sista sillinläggning och det blir alltså klassikern löksill, en gammal goding som vi inte fått med i vårt sillskafferi förrän nu
Blanda smöret meddillen och den hackade tomaten, klicka blandningen över fisken. Blanda kräftstjärtarna med färskosten, lägg en klick på varje fiskfilé och rulla ihop, lägg tätt i en ugnsfast form
Börja med att blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull och koka upp. Börjar väl närma mig en 90 recept eller så på bloggen, men upptäckte nyligen att jag saknar ett helt vanligt löksillsreceptmed lite olika lökar i
Det här är inte första gången den här rätten är med på bloggen, men den är verkligen oväntat suverän och tål att påminnas om så här i squashskördartider
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.