Het löksoppa med litesting smakar underbart till lunch efter en härlig långpromenad ivintervädret. 2 st vitlöksklyfta. 1 liter vatten. 1,5 dl vittvin. 2 st tärningar grönsaksbuljong. 1 tsk timjan. Skiva löken och vitlöken, fräs i smör ca 10 mintill löken är mjuk och glansig, tillsätt vatten, vin, buljongtärning och kryddor. Låt koka 15 minuter, smaka av med kryddor. 2 st vitlöksklyfta. 1 liter vatten. 1,5 dl vittvin. 2 st tärningar grönsaksbuljong. 1 tsk timjan
IngredienserPortioner. 4 7 gula lökar 2 tsk socker 2 tsk torkad timjan 1 1/2 tsk torkad mejram 1/2 dl konc grönsaksfond 1/2 dl vittvin 1 1/4 l vatten ev färsk timjantillgarnering 3 msk olivolja salt och peppar Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Det här är en av de där rätterna som liksom har stått på minlista av klassiska maträtter att laga, och idag kändes det som en bra dag för lite fransk comfortfood
Skala och skiva lök, även det gröna. Fräs några minuteri smör i en gryta på svag värme. Rör i mjöl, smula ibuljongtärning och häll på vatten, vin och grädde
Detta är klassiskbistromat. Servera soppan med rostat surdegsbröd som gratineras med en lagrad ost. Det klassiska är att gratinera brödet ovanpå soppan, men jag föredrar att servera brödet bredvid - mycket enklare att äta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.