Het löksoppamed lite sting smakar underbart till lunch efter en härlig långpromenad i vintervädret. Enkelt och snabblagat, servera med ett gott bröd och en stark ost
Ingredienser Portioner. 4 7 gula lökar 2 tsk socker 2 tsk torkad timjan 1 1/2 tsk torkad mejram 1/2 dl konc grönsaksfond 1/2 dl vitt vin 1 1/4 l vatten ev färsk timjan till garnering 3 msk olivolja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Lägg brödet ovanpå soppan, och täck med den rivna osten. Fransk löksoppa, 8 pers. 3-4 dl sherry (funkar nog även med vitt vin). Skiva löken hyfsat tunt, och låt den fräsa i ca 10 minuter på mediumvärme i smör och olivolja - gärna i en gjutjärnspanna/gryta. Fransk löksoppa, 8 pers. 3-4 lagerblad 3-4 dl sherry (funkar nog även med vitt vin)
Upprepa med sherryn och hälften av vinet. Smaka av med kryddor och soja. Servera soppan tillsammans med grillade surdegsbröd med rikligt av gyllenbrun smält ost
Toppa varje portion med brödtärningar och rikligt med riven ost. några varv med svartpepparkvarnen. 1. Skala och skär den gula och röda löken i tunna klyftor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.