Goda salta räkor kan man inte få förmycket av och i kombination med en krämig tomatiserad soppa med curry kompletterar de bra med sin sälta till torsken
Nu börjar det ju dra ihop sig till midsommar och jag njuter till fullo av den tid som är just nu. Det är så lätt att den här vackra tiden glöms bort av att man går och väntar på semestern
Jag fortsätter prova mig fram i Anna och Fanny Bergenströms fina kokbok Det goda enkla. Senaste receptet är Annas fänkålssallad med citron och parmesan
Basen till grytan står och puttrar på spisen nu och jag längtar redan tills vi ska äta. Hoppade över fänkålen och la till färska tomater, paprikapulver, tomatpuré och hummerfond
vi tog tåget till Köpenhamn över lördagen, åt Lenas mammas goda mat på kvällarna, och om vi var på danshumör (och jag inte var på mitt sedvanliga pensionärshumör) gick vi ut och dansade någonstans
Smält smöret och vispa i mjölet tillsammans med vattnet, se upp så det inte klumpar sig. Skala och dela äggen i äggdelaren två gånger, en gång på längden och en gång på bredden
Under tiden tar du ut korvköttet ur skinnen och delar det i mindre bitar – kladdigt och ganska kul. Häll ner korvköttet i grytan samtidigt som du också har i fänkålen och chilin
Nu ser jag fram emot en härlig och ledig lördag. Då var första arbetsveckan efter semestern gjord och nog är det lite ovant att komma i gång efter all ledighet, man har varit lite tröttare än vanligt på kvällarna
Gillar du lakrits och vill att det ska smaka lite mer, ta dubbla mängden lakritspulver då för i originalreceptet så kan man bara märka en antydan att det finns lakrits i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.