Några droppar BalsamvinägersirapRiv parmensanosten och spara lite till serveringenHacka soltorkade tomaterna fintBlanda riven ost med tomater och philadelphiaostenTa lövbiffarnaoch lägg en klick av ost-smeten på och vik över så det blir som ett ihopvikt papper (utan hörn
Blanda majonnäs med citronskal och saft. Späd eventuellt såsen med vatten för en tunnare konsistens. Vispa ner olivolja i en tunn stråle så majonnäsen och oljan binder
Kör osten ihop med basilikablad, smör och pressad vitlök i matberedaren till en mjuk pasta. Det är Mors dag idag och den ska vi fira tillsammans med min svärmor och svärfar
Avsluta med riven ost, salt och peppar. Späd eventuellt såsen med vatten för en tunnare konsistens. Vispa ner olivolja i en tunn stråle så majonnäsen och oljan binder
Kall sås medparmesan, vitlök, citron och basilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kalla såser, nämligen fetaostsås med citron och basilika (se här)
Häll på grädde och fond, samt riv över parmesan, krydda ev med salt och peppar. Såsen kommer att skära sig, men det är det som är själva grejen med den här maträtten
4 ca 400 g svartkål 1 lök 1 stor vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl vispgrädde 1/2 dl finriven parmesanost salt och svartpeppar 1 dl pumpafrön Till servering potatis gnocchi rökt skinka Lägg till i inköpslistan
Eftersom jag är väldigt förtjust i smakerna parmesan, vitlökoch persilja ihop så var det även de som fick spela huvudrollen tillsammans med en skvätt citron, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.