Riv vitlöken och blanda med några matskedar olja. Det här är en av de godaste såser/krämer man kan servera till kött eller fisk – den libanesiska vitlökskrämen
Servera kycklingen med potatis, grönsaker och vitlökskrämen. Skala och skär löken i klyftor och majsen i skivor, blanda allt med hälften av olivoljan i en bunke
Vitlökskräm2 dl crème fraîche 1 dl Hellmann. Cocktail0,5 kg frysta räkor 110 g gul stångsparris 170 g crabsticks i lake 200 g limfjordmusslor 0,5 gurka 1 purjolök 12 körsbärstomater citron dill
Blanda ihop crème fraiche och vitlök till vitlökskrämen och smaksätt med salt och peppar. Det här en tomatsoppa jag gör rätt så ofta, dels för att den är ljuvligt god men också för att den är så vansinnigt enkel att göra, med andra ord går den fort-fort att fixa
Vi brukar äta denna underbara soppa med en klick vitlökskräm och ett frasigt vitt bröd. Idag blir det återigen mat med julsmak här på bloggen, i form av denna underbart goda rotfruktssoppa med smak av saffran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.