När du anser dig klar, eller har lessnat, så tar du fram durkslaget och silar av buljongen. Man kan använda allt på en kyckling, precis som på grisen (från tryne till knorr som det heter) och alla andra ätbara odjur
Såhär tillagade jag min tjälknöl. Köttet ska vara fryst när det börjas tillagas. Saltlag. Denna tjälknöl jag gjorde serverade jag till en krämig potatisgratäng och kantarellsås… Gott, gott, gott är bara förnamnet
Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Riktigt gott var det och om jag ska skryta lite så blev en toppenmiddag med helt fantastiskt kött som stektes till perfekt temperatur, väldigt lyckat
Som ett gott tillbehörtill dem kommer här en av mina Favoriter i Repris. Det märks att det är många som uppskattar bär till smaksättning i en kall sås, får väldigt många sökträffar på just den här hjortronsåsen
Vänd kycklingbenen efter tio-femton minuter, så att de blir jämnt tillagade. Härom veckan slängde jag ihop en marinad till kycklingben, som var väldigt enkelt men samtidigt så otroligt god att jag bara måste dela med mig av den
Blanda alla ingredienserna tillsaltlagen i en kastrull och låt koka upp. Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten
Smaka av om den är lagom söt. Gör den helst dagen före så den får stå och stelna till rätt konsistens. Vill man ha den sötare så tillsätt florsocker så smälter den fint i moussen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.