) Ja riktigt god ochlakritsoch choklad är verkligen en god kombination. Igår hade vi gäster och jag provade detta nya recept som jag hittat på dem och som det lät blev det succé
Jag har ju låtit kreativiteten flöda och sedan har jag också knarkat semmelinspiration på nätet. Det är ju semmeltider så det bara dånar om det, även om själva fettisdagen är om några veckor
Här måste man medge att den är i det lösaste laget och äts bäst med sked. Rör ner käckes så de smälter i grädden, sen ner med chokladen och häll upp i en bakplåtsklädd form 20x20 cm
Pressa i några droppar av en citron halva,sikta sedan lakritspulvretoch vispa lite till. Och hur tror ni de blir i maränger,magiskt goda så där spröda och smälter i munnen
Rör ut lakritsgranulatenoch de nymortlade/nymalda fänkålsfröna direkt i asken med crème fraiche. Riv skalet från den väl sköljda och gärna ekologiska citronen
I dag bjuder jag på ett recept på små lakritsmaränger från Elle Mat & Vins Catarina König. Spritsa ut maränger i den form och modell du gillar, på en plåt med bakplåtspapper
Och så var det äntligen februari. Vårat sedvanliga Thailandsresande som vi ägnat oss åt de senaste tio åren har fått ta en tillfällig paus och bytts istället ut mot Hongkong och Filippinerna
Kola och Hallonpaj toppad med maräng och färska hallon, en riktig hallondröm. Inspirationen fullkomligen blomstrar här som ni kanske märkt, jag fullkomligen älskar att stå i köket och förvunna in i min fena lilla kreativa värld
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.