Det har vi gjort i alla fall. Det är CajsaWargs våfflor. 3 1/4 dl crème fraîche6 1/2 dl vatten1 3/4 dl smält smör2 äggCa 5 dl vetemjölBlanda ihop allt till en slät smet
Jag älskar våfflor och muffla i mig en hel oändlig mängd av dem. Alltsammans vispas väl tillhopa med så mycket gott vetemjöl att det ringlar sig efter vispen när han upplyftes
Köpte lite ekologisk lakritspulver för ett tag sedan ( Finns hos NK i Göteborg, på nedervåningen) som jag bara var tvungen att test att smaksätta glass med
Jag älskar verkligen smaken av fil i bröd, det gör liksom hela brödet. Gott, saftigt och nästan den där lite kladdigakänslan, även fast det inte är kladdigt alls
Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost ,grädde och äggulan till en sås. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. 4 laxfiléer. 1 äggula. ca 1½ - 2 dl handskalade räkor på burk (alt skala egna
Ta kastrullen från värmen och vispa i lakritspulver. Smaka så det känns lagom. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och sjud under omrörning tills det nästan kokar, 85°. 5 msk lakritspulver
Min bortskämda, gourmet son tycker egentligen inte om min hemmagjorda glass…. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den (använder du inte vaniljstång, kan du hoppa över att värma upp grädden och direkt börja med att vispa äggulorna)
Rör ner lakritspulvret och finrivet citronskal. Vispa grädden och vänd ner den i ägguleblandningen. Häll upp glassmeten i en fryslåda eller kör i en glassmaskin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.