Lakritsknäck ca 40 st5 karameller turkisk peppar1 dl vispgrädde1 dl ljus sirap 1 dl socker1 msk smör50 g mörk chokladflingsaltKrossa karamellerna fint i en mortel. Lakritsknäck ca 40 st
Efter att ha misslyckats brutalt med en omgång lakritskola (totalt vidbränd efter ca 10 minuter) tog jag det säkra före det osäkra och kokade lakritsknäck istället
Lakritsknäck (50 st). Igår var det julpyntning här hemma hela dagen lång. Vi jobbar nämligen i Stockholm nu resten av veckan och kommer därför sova i Väsby och när vi kommer hem till första advent vill man ju ha det pyntat
Jag testade ju den bra knäcktratten i helgen som var, och då blev det lakritsknäck. Just nu sitter jag på flyget till London men ni ska få ett litet recept ändå tänkte jag
Hittade ett litet kit för att koka lakritsknäck, en lakritsstång och salmiakpulver. När jag var i Stockholm sist var jag in min favoritbod, en gammeldags bod med mycket roligt i
Kul att så många har tyckt till om pepparkakshusen och om jag känner Henke rätt (tävlingmänniska uti fingerspetsarna) är han mäkta nöjd över resultatet
Krossa karamellerna fint i en mortel. Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad vid kastrull. Koka upp och koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 122°, rör om då och då
Lakritsknäcken känns uppfriskande efter allt sött julgodis. Vi brukar ha i rätt mycket krossad ”Turkisk Feber” i knäcken men man smaksätter som man själv vill
Nu är det längesen han var med här på bloggen, bror min. Hans dotter däremot har ju bakbloggat en päronkaka för bara några veckor sen, men nu har han själv bidragit också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.