Blanda ihop med övriga pajdegsingredienser utom ägget. Laga kolasmeten medan pajskalet gräddas. Nagga botten med en gaffel och sätt i frysen, ca 1 timme
Ljuvliga små pajer som är fyllda med lakritskola och toppade medblåbärsmaräng. Skär smöret till mördegen i tärningar och blanda det med sockret i en bunke
Klicka på marängen och bränn eventuellt av ytan med en gasbrännare. Blanda ihop smulor och smör och tryck ut kexblandningen i en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter
Vispa kikärtsspadet med en elvisp så att det blir ett ganska kompakt skum. Blåbärsmarängerna fick en fin, lila färg, carobmarängerna smakade kola och lakritsmarängerna blev söta utanpå och salta inuti
Blåbärsmaräng. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. När sockret nått sin temperatur häller du det över marängen i en tunn stråle medan du vispar med maxhastighet
Klutta ut med sked eller spritsa för hand på bakplåtspappersbeklädd plåt. Blåbärsmaränger3 dl äggvita2 dl socker1,5 msk blåbärspulver0,5 tsk citronsaftSätt på ugnen på 125 grader
Spacklad med marängsmörkräm och dekorerad medblåbärsmaränger, bär och kanderade citronskal. Det behövde inte vara en massa dekorationer så vi bestämde för en "enkel" smörkämsspacklad tårta dekorarerad med bär och maränger
Jag toppade min med små blåbärsmaränger, färska blåbär och mängder av kinapuffar. I helgen var det födelsekalas och då blev det denna goda glasstårtan med hallon och kinapuffar
Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper. Blåbärsmaränger och en kardemummakaka. Vi provade att använda agavesirap som sötningsmedel också, men det var inte så framgångsrikt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.