Lakritstryffel med vit choklad och citron
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 1170 g lakritskola (Kick eller Käck)
  • 1100 g mörk choklad
  • 1150 g mjölkchoklad
  • 1 bakformar
  • 1200 g vit choklad
  • 12 citroner, rivet skal
  • 1 flingsalt
  • 1 Tryffelsmet 2 dl vispgrädde 170 g lakritskola (Kick eller Käck) 100 g mörk choklad 150 g mjölkchoklad bakformar
  • 1 Garnering 200 g vit choklad 2 citroner, rivet skal flingsaltKoka försiktigt upp grädden i en kastrull. Bryt ner lakritsen i grädden och låt den smälta. Skär ner den ljusa och den mörka chokladen och smält ner den i lakritsgrädden. Fyll små bakformar med lakritschokladsmeten till hälften. Sätt på ett vattenbad och skär ner sedan den vita chokladen i mindre bitar, smält den i en kastrull i vattenbadet. Riv skalet på två citroner till zest med ett rivjärn. Toppa lakrits- och chokladtryffeln med vit choklad, och toppa med citronzest och flingsalt. Ställ in kylen så tryfflarna svalnar och sätter sig.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.