Vispaäggvitornamed sockret och ättikantill ett hårt skum. Jag bakade en dubbel sats av denna risekrispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Stekt rismedkyckling är en av minafavoriträtter. Häll på soja, sesamolja, fisksås, hoisinsås, salt och peppar och låt puttra en stund tillsammansmed grönsakerna
En gratäng med allt i ett är alltid uppskattat. Ugnsbakad falukorv är gott i alla de former, här har jag dock risi botten på formen och korvskivorna är stekta
Häll nu ner riset, i omgångar, rör om så att all ris är täckt medkola-blandningen. Det blir en härlig jordnöts- och kolasmak på dom, men eftersom det är puffat ris så känns dom luftiga
Tillsättris och knäck i ägget. Bryn köttfärsen i olja. Servera med en halv avokado. Tillsättskivad purjolök, strimladvitkål, ingefära, sambal oelek och stek en stund
Sänk värmen, lägg i lök, vitlök, paprika och sambal, stek några minuter. Smaka av med salt och peppar. 1 Stek köttfärsen i olja på hög värme tills den får fin färg. 2 Tillsättriset och stek tills det är varmt, vänd ner persilja. Tillservering 1 Stek äggen i olja, med löd gula eller vändstekt. 6 dl kokt basmatiris. 1 finhackad gul lök. 1 pressad vitlöksklyfta. 2 tärnade röd paprika. 2 dl hackad persilja. 5 tsk flingsalt
Ta ut riset från kylen och låt det bli rumstempererat medan du förbereder resten av ingredienserna. Mestadels blir det medkyckling för min del men det går att göra på biff, fläsk räkor m
Arabisk mat är alltid bra, för man kommer långt med en begränsad kassa. På lunchmenyn idag stod ris som i Mellanöstern, kolgrillad kefta, ruccola och rostade pumpafrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.