Varje italiensk husmor med självaktning har nog sitt eget recept, men den innehåller oftast de lätta, torra savoiardikexen (kan också göras på sockerkaka), och ofta är de smaksatta med en blandning av kaffeoch amaretto, marsalavin eller annan likör
Vänd ner mjölet och rör försiktigt tills det inte finns några klumpar (i min Ankarsrum gör jag detta på lägsta hastighet på vispen men tycker inte en vanlig elvisp går att köra sakta tillräckligt för att göra så utan gör det då med en slickepott)
Toppade den med vispad grädde som jag färgat ljusrosa och sedan en massa jordgubbar på det. Det är en krämig mörk choklad kladdkaka som jag valde att blanda i lite cream cheese ochkaffe i
Brygg kaffeoch blanda med baileys. Vispa äggulor och socker pösigt tillsammans med mascarponeosten. Dela kexen på två och lägg en halva i varje litet glas
Vi avslutade helgen och semestern med. Riklig chokladsmakoch den lilla touchen av Baileys (jag vet att likör innehåller mycket socker, men mängden är så försvinnande liten i det stora hela) ochkaffebönorna gör den här chokladkakan till en riktig höjdare
Servera en klick mousse med hackad chokladoch svartvinbärssylt. Idag valde jag att strunta i att grejen medchoklad chantilly är renheten, att man verkligen känner chokladens karaktär
Detta blir både ett laktosfrittoch glutenfritt recept om du väljer att använda bovetemjöl. De senaste åren har verkligen matvaruhyllorna fullkomligt belamrats med laktos- och glutenfria produkter
Snabbkaffepulvret löser sig inte bara i hett vatten (som många tror) utan också i kall vätska som mjölk, så det är väldigt behändigt att baka med eller blanda t
Tryck till dem med en gaffel i ett korsmönster. Den här lilla kakan går snabbt och lätt att göra, den går bra att frysa (tinar på ett par minuter) och har en underbar smak av kaffeochchoklad
Mjölet ska siktas ner i smeten och nu vet jag att det troligen innebär att man inte ska sikta ner ALLT på en gång utan ta lite i taget och röra om vartefter så att smeten håller sig slät
Varm chokladmed vaniljfudge. Bra att använda som smaksättning i kaffe (mixa en del av kaffetmed någon bit fudge/kopp och blanda med resten av det nybryggda kaffet)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.