Lammlägg med rotfrukter. Köttets mörka färg kommer från rödvinet. Det är mycket enkelt att få till en middag för fyra personer i ett och samma kärl om man använder en lergryta
Den här kryddiga grytan är lika god att tillaga med både lammkött och nöt. Jag har fått inspirationifrånIndien eftersom att jag bara älskar att använda massor med kryddor och kombineraolika smaker
Lamm med chèvre-crème och rödvinssås, det är riktig fredagsmat. Man drar korken ur en flaska rött vin. Sedan mixar man chèvre och crème fraiche, steker lammskivor och fixartillbehören
För omväxlings skull så är det intelammstek som ligger på våra tallrikar, det är ju annars en inte helt ovanlig syn här i Mårtenssons kök (letar ni recept på det så skrivinlammsteki sökrutan så dyker våra olika recept upp där), här har viiställetlammskivor och dom kommer från bogen
kr var får/lamm och getkött ingredienseri både dereligiösa offrandet som det dåtida köket, på fester och stora mål-tider förekom fårkött lika självklart som den dåtida seden var attliggatill bords
Häll olivoljani en stor stekpanna eller gryta med lock. Rör ihop en pressad vitlöksklyfta med medelhavsyoghurt, salt, peppar och några droppar olivolja
Lägg den i en plastpåse över natten med olivolja, lite japansk soja, en rejäl knippatimjan, litecitronzest, en knipparosmarin, salt, peppar och så glöm inte att späcka den med vitlök (görs bäst med vass kniv som du penetrerar köttet med så att du kan pressa invitlöksklyftori hålen)
Hade tur och hittade svenska lammracks på ICA. Originalreceptetfinns på Allt om Mats hemsida. Det brukar bara finnaslammracks från Nya Zeeland och det känns på något sätt fel att köpa kött från andra sidan jorden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.