Jag började med att slå in några vitlöksklyftor i folie och lät dem bakas tillsammans medlammet. Jag kokade upp hälften vatten och hälften rödvin tillsammans med en grönsaksbuljongtärning, lagerblad och en skiva bacon
Denna vecka startar med ett recept på vegetarisk husmanskost i form av en krämig och len stuvning medmorötter, serverad med stekt bönkorv och kokt potatis
4 4 morötter 1 liten rödlök 3 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2 msk smör 1 dl hackad kruspersilja flingsalt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Fräs de rivna morötterna i olivolja i en stor kastrull. Låt det koka ihop någon minut och smaka av (kräftosten ska ju i sist med så soppan behöver inte vara perfekt ännu, men det ska ju smaka gott)
Servera – Potatisgratängen med två tjockare skivor lamm, persiljeröra och de sötsyrliga morötterna. Det är med stor respekt jag nu tillagar resten av det här lammetoch inser hur oerhört nyttigt det är att lära sig mer om djuruppfödning och bra råvaror när man ska laga mat från grunden under flaggen “närproducerat”
Knid in lammetmed hackad timjan och vitlök, salta och peppra. Lamm, kotteletter, lammbitar, file. Halvera tomaterna och lägg dom på ett bakplåtspapper med snittytan uppåt
Samtliga lamm kommer omedelbart fram och skuffas i tron att det ska bjudas på något gott. Vi har några vänner med anknytning därifrån vars föräldrar håller lamm som vi brukar hälsa på på somrarna
Vänd sedan ner morötterna i såsen, och servera med biffarna. Krydda med salt och peppar. Medan biffarna steks kan du smälta smöret i en kastrull på medelhög värme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.