Ingredienser Portioner: 4 1 vitlöksklyfta 500 g nöt- eller lammfärs 1 ägg 1/2 tsk Liquid smoke (rökkoncentrat på flaska) 1/2 dl hackad bladpersilja 1/2 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar 1/2 msk smör 1/2 msk olivolja 4 stora hamburgerbröd 1 stor tomat 4 salladsblad t ex romansallad Karamelliserad rödlök 2 rödlökar 1/2 msk smör 1/2 msk olivolja 2 msk rör-/ råsocker 2 msk balsamvinäger 1 tsk torkad timjan 50 g getost av chèvretyp Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5:- Rabatt Arla 500 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Lammburgaremedkaramelliseradrödlök och parmesanmajonnäs. Min Lammburgare. Bygg burgaren nerifrån och upp med bröd, parmesanmajonnäs, rucola, dijonketchup, lammfärs, karamelliserad lök, en gurkskiva, lite mer dijonketchup och ytterligare en skiva bröd
Lammrygg, karamelliserad lökcrème, bakade schalottenlökar, picklad rödlök och krämigt potatisstompSmakrikt kött med tillbehör som både innehåller syra och sötma fungerar alltid fint tillsammans
Forma varje bit till en bulle och rada upp dem på en plåt med bakplåtspapper. Skala och skiva rödlök. Pensla bullarna med olja efter halva tiden och strössla över mannagryn
Hacka eller skiva rödlöken, lägg den i en kastrull tillsammans med honung och balsamvinäger. Låt sakta koka så att löken blir mjuk och lite genomskinlig, smaka av med salt och peppar
Nä, han nöjer sig gott med det mamma har att erbjuda. Karamelliseradrödlök var ett nytt och spännande tillbehör och surdegsbröd istället för vanligt hamburgerbröd var krispigt och gott
med salt och peppar. Rödlök. Vill du skynda på kålen kan du knåda den mjuk med händerna. Låt allt ligga i frysen tillsammans med kvarnens delar 30–40. 1 st Rödlök
Och älskar du som jag, att flanera bland stånden på den lokala skördemarknaden, så är det här ett perfekt tillfälle att plocka på dig lokala och närproducerade råvaror med fin kvalité
Här har det kommit massor med snö och det verkar bara komma mera. Karamelliseradrödlök. Medan pojkarna är ute ska jag fortsätta packa inför den kommande resan
Under påskhelgen åt vi en del lamm, bland annat de här lammracks med ugnsbakade små potatisar och rödlökar, rosmarinsås, karamelliserade endiver och bröd- och valnötskrisp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.