När köttfärsen är färdig så har du i tomat och fetaost och blandar runt. Ha i 3-4 dl grädde, rör om, och låt puttra i ungefär 5 minuter utan att röra om. Ställ in gratängen i mitten av ugnen i cirka 40-50 minuter. 1 paket fetaost. 3-4 blad vitkål. 3-4 dl grädde
Skala och skiva löken, fräs den med olja någon minut så den börjar bli genomskinlig. Lägg upp på tallrikar och fördela smulad fetaost över hela härligheten
Hetta upp en stekpanna med olja och fräs grönsakerna i ett par, tre minuter. Blanda färs, pressad vitlök, timjan, smulad fetaost, salt och peppar noga i en bunke
-) Lammfärsbiffar. Vin är ju en måltidsdryck, så det behövdes en kompis till vinet och den kompisen blev lammfärsbiffarmed soltorkade tomater och fetaost som serverades med klyftpotatis smaksatt med rosmarin och en röra på creme fraiche smaksatt med salt och tomatröra (tomater,olivolja och basilika)
Mosa fetaostenmed en gaffel och blanda ner i smeten. *recept från Baka matbröd medlchf. Forma till två baguetter, ha blöta händer om smeten är kladdig och lägg på plåt med bakplåtspapper
Servera tillsammans med stekt strimlad vitkål eller nykokt broccoli. Ajvar relish är en kryddig grönsaksröra med rötter i Balkan som innehåller paprika och aubergine
Går snabbt att slänga ihop och smakar underbart somrigt, fräscht och medelhavsaktigt. Vi åt bulgur till och en grönsallad med granatäppledressing och ett glas vin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.