Tvätta och skala apelsin och citron med potatisskalare. Koka upp skal, saft, creme fraiche, smulad buljongtärning, soja, russin och sambal oelek i en panna
Blanda den avrunna pastan i såsen, rör om, tillsätt parmesanosten och krydda med salt & peppar. Det är gott att servera lite inlagda grönsaker till, vi valde lite paprika, oliver och kronärtskocka som vi hällde lite pesto utrört i olja över
Mosa vitlöksklyftorna och stek dem lätt i en kastrull tillsammans med tomatpurén. I orginalreceptet från Buffé marinerar man köttet en natt och ugnslagar köttet i hel bit
Kycklingspett och wokade grönsakermed nudlarKycklingspetten. Blanda chilisåsen med soja och vitlök. Lägg kycklingbitarna i marinaden och trä sedan på spett
Hetta upp en stekpanna med olja och fräs grönsakerna i ett par, tre minuter. Koka couscousen enligt anvisningarna på förpackningen och blanda sedan med sojabönor, avocado i mindre bitar och majs
Biffarna serveras med ugnsbakade potatisklyftor och tsatsiki. salt och nymalen svartpeppar. Om du inte får tag på lammfärs går det bra med nötfärs eller blandfärs
4 2 msk riven ingefära 1 lime 600 g torskfilé 1 vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 1 msk röd currypasta 500 g djupfrysta wokgrönsaker 1 burk lätt kokosmjölk (à 400 ml) 1 grönsaksbuljongtärning salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Vin är ju en måltidsdryck, så det behövdes en kompis till vinet och den kompisen blev lammfärsbiffarmed soltorkade tomater och fetaost som serveradesmed klyftpotatis smaksatt med rosmarin och en röra på creme fraiche smaksatt med salt och tomatröra (tomater,olivolja och basilika)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.