Det blev lunch ute på altanen i lördags med ett glas vin.Tyvärr var inte maten roligare än värmda rester i micron, man kan inte få allt! Lördagkvällen bjöd i alla fall på en mycket smakrik lammgryta. Recept 1 bit ingefära ca 4 cm
Krydda med salt, peppar och ev lite muskot. Servera med fisk och kokt ägg. Här är en klassiker från när jag var liten och som man fick när man bodde hemma
Hittade ett recept på nätet, men hade inte grön el röd currypasta, så då blev det en egen variant med vanlig curry, ingefära och krispig chilirödkål som tillbehör
Skär broccolin i mindre bitar och häll i den och spenat tillsammans med löken. Mixa med en mixerstav tills soppan är slät och smaka av med salt och peppar
Serverade det med ägg och lite korv. Smaka av spenatsoppan med salt, peppar och riven muskot. Koka äggen, skala och skär i halvor toppa soppa med innan servering
Yoghurten med gurka och mynta kallas mast-o-khiar. Persiska pickles, torkade persiska limefrukter och torkad bockhornsklöver (alltså inte malda bockhornsklöverfrön, utan torkade blad) kan man få tag på i affärer med sortiment från mellanöstern
Tass Kebab är oavsett en enkel och smakrik lammgrytamed ett fåtal ingredienser. Detta långkok är inte svårt att göra och passar perfekt till en bjudning, gärna med andra rätter från samma region
Fantastiskt god rätt med pocherade ägg egentligen i tomatsås som ofta äts i mellanöstern. Shakshuka betyder "att blanda ihop" och vi valde att göra den med spenat och körsbärstomater istället för på ren tomatsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.