Börja med att rosta solrosfröna. Lägg dem i en torr, kall stekpanna samtidigt som värmen sätts på. Rör om och skaka pannan så att det blir en jämn rostning
Ugn 220 grader. Så här förbereder du såsen. Bryn morötter, selleri och lök i lite olja. Tillsätt sedan lammköttet, skuret i bitar, och stek allt i 10 minuter
I bland blir jag bara irriterad över att läsa allas statusrader på "fejjan" om hur underbart allt är, vilket underbart väder det är och hur långt man har sprungit
Muckalica är en köttgryta från Serbien. En riktig Muckalica är egentligen gjord på grillat kött, det vill säga ofta rester som blandar ihop med mycket lök och paprika
Det här är en av de godaste lammrätter jag någonsin ätit. på heder och samvete intygar jag detta. I fredags fick jag tag på en fantastisk bit lammrygg hos Sandströms, och i söndags var det äntligen dags att tillaga den
Bamye- Irakisk okragryta. Bamye är en mustig köttgryta med okra i tomatsås. En populär rätt från mellanöstern där varje land har sitt eget sätt att laga den på
Gör så här. Vispa ihop alla ingredienserna till marinaden och smaksätt med svartpeppar. Marinera köttet, någon timme för mindre bitar och över natten för större detaljer
Loukanika är en grekisk korv som ofta är gjord med fläskkött men även kan göras med lammkött. Kryddningen varierar men gemensamt är vitlök och rivet apelsinskal
Den här kryddiga grytan är lika god att tillaga med både lammkött och nöt. Jag har fått inspiration ifrån Indien eftersom att jag bara älskar att använda massor med kryddor och kombinera olika smaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.