Riv skalet på en av apelsinernaoch blanda med honung, rapsolja, lite salt och vitpeppar. Filea apelsinenoch blanda filéerna med brysselkålen och vinägretten
Tiden tickar förbi och annat som skulle vara medpå denna påskinspirerade middag förbereddes. Utan njutning kan det kvitta och det är lika bra att njuta medan man kan
Hetta upp rikligt med olja i en panna och stek bullarna gyllenbruna på båda sidor. Riv morötterna, skär ut hinnfria klyftor av apelsinerna, och blanda ihop alltsammans med gojibären
Lägg salladoch koriander underst på ett fat och toppa medpotatissalladoch delade färska fikon. Gnid in lammet med blandningen och låt stå och marinera medan du gör salladen
Hacka tomater och paprika och blanda med spenatblad. Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Lägg i en ugnsform, ringla över olivolja, flingsalt och svartpeppar
Lägg upp bladspenaten på ett fint fant och varva sedan med gurka, vattenmelon ochsötpotatis. Under semestern när man har som mest tid kan det nästan verka lite motsägelsefullt att vilja att matlagningen ska vara snabb och enkel, men att vara ute i solsken och må gott både ger och tar på krafterna
4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparris och bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Ett väldigt fint salladsalternativ att ha medpå julbordet om du frågar mig. Stek stedan svartkålsbladen i kokosolja påmedelvärme tills dom fått lite färg och blivit krispiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.