7 veckor
har förvisso ett i mina ögon ganska avskräckande omslag, och man måste tåla att han beskriver sina kreationer med uttryck som "assmarrigt", "grymt bra" och "sjukt enkelt", men å andra sidan har han ju helt rätt
- Läs hela inlägget här 37 gr p. Gör som du brukar när du bakar bröd och var rädd om degen,alltid 37 gr på degspadet och ej för mycket mjöl, hellre en kletig deg då blir brödet saftigare
Förra helgen provade jag ett urklippt recept som väntat länge. Skär 1 *fläskfilé i tjocka skivor och lägg skivorna i 1-1,5 dl marinad av *Santa Maria hoisinsås blandad med några teskedar *rökarom (hickory rökextrakt på flaska). Jag hade tänkt fira bloggens födelsedag 15 februari med utlottning av fina ovanliga fröer, men det får bli nu under helgen istället
Vispa grädden, den ska vara lättvispad - nästan lite rinnig. Den godaste chokladmoussen4 port100 g mörk choklad (70%)1 st äggula 1 msk mörkt muscovadoråsocker eller råsocker1 msk espresso/starkt kaffe, kokhett 2 msk konjak1,5 dl vispgrädde Skal från en apelsin till garneringSmält hackad choklad i ett vattenbad eller i mikrovågsugn
Nu är det lugnt ett tag tills nästa gång. Helgen har varit hyffsat lugn, det blev lite pulkaåkning igår och idag har vi varit och kollat på en lägenhet och fikat hemma hos mina föräldrar
500 g kallt vatten, 25 g jäst, 20 g olja, 10 g sirap, 10-15 g salt och 800 g vetemjöl special (om man vill kan man byta ut max 200 g vetemjöl mot något grövre mjöl, jag använde grovt ekologiskt rågmjöl). Häll alla ingredienser i en bunke, arbeta degen (blir bäst med degblandare) tills den blir elastisk, tar ca 10 min. Låt jäsa till dubbelstorlek, ca 1-1,5 timma, forma till frallor, toppa med valfria frön eller gryn, låt jäsa ca 30 min. Grädda i ugnen i 10-12 min i 220 grader. 10-15 g salt och. ca 1-1,5 t. 10-12 min
Det här behöver du till semlebullar. I den boken hittar du många härliga recept och om du inte har problem med gluten eller mjölkprodukter så har Oscar nu öppnat ett eget bageri tillsammans med Anna, Haga Tårtcompani & Bageri
Här bjuder jag på en riktig godsak tillhelgen. Har fått receptet av en vän - Britten och har haft den i receptlådan länge utan att det blivit av att baka den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.