Béchamelsås50 g smör 1 dl vetemjöl 8 dl standardmjölk muskot, riven salt vitpeppar
Färsblandning2 gula lökar 2 klyfta vitlök 0,5 chilifrukt, urkärnad olivolja, att steka i 600 g lammfärs 2 dl basilika, hackad och hårt packad 1 dl mynta, hackad och hårt packad 1 citron, rivet skal och saft salt svartpeppar, nymalen 400 g lasagneplattor (torkade) 250 g fetaost (gjord på får- eller getmjölk)
De skulle sannolikt passa som hand i handske medörternaoch fetaosten. Jag gjorde en rejäl sats som inte gick åt, då vi hade många rätter på bordet, och jag hade därför med mig salladen som lunch till jobbet i flera dagar
4 1/2 kruka oregano 1 vitlöksklyfta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) 1 silverlök 250 g gula och röda körsbärstomater 4 msk olivolja salt och svartpeppar 2 pkt fetaost (à 150 g) Till servering bröd kalamataoliver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Krydda laxfiléerna med salt och peppar och droppa över citronsaft. Gårdagens lunch bestod av laxfilé med ett träcke av fetaost ochörter som serverades tillsammans med ugnsrostad potatis och sallad
Tomater, fetaost med ännu mera örteroch oliver, en krämig smakexplosion att täcka din laxfilé med. Inte för att vi stoppat i oss obscena mängder med kött, men av någon anledning var fiskintaget lägre än normalt och då gäller det att stilla begäret medebums när vi återvände hem
Sist vi var hos syrran, så hade hon bakat focaccia med soltorkade tomater, fetaost och färska örter. Det kommer även att serveras en pastasås med fläskfilé och kantareller och pappardelle
4 600 g små färskpotatisar 1 rödlök 1 röd chili 8 rädisor 1 knippe grön sparris 100 g smör eller margarin 1 dl skurna, blandade örter t ex persilja, gräslök, oregano, rosmarin 1 citron flingsalt peppar 4 ark grillfolie 600 g torskfilé Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Detta kom med inspirationskassen i våras och blivit en riktig favorit hos oss. Jag tycker oftast att maten är riktigt bra och smidigheten i att få allt planerat och leverans till dörren gör att det är ett bra alternativ för oss just nu
Laga till hummer kan man ju göra på olika vis, oftast så har vi bara låtit dom få ett uppkok på spisen för att sedan hugga in med skaldjurskniv, gaffel och nötknäckare och doppat köttet i smält smör eller Rhode Islandsås med vitlök
Kommentarer
manuela-2
Blev torr och hård. Men goda smaker. Bechamelen lite stabbig. Räckte till vita formen, men mer sås och kanske färsk pasta nästa gång
Logga in eller Registrera för att kommentera.