Lammracks är något som jag tycker är fantastiskt gott. Till lammet blev det ugnsrostad potatis/sötpotatis och kräm med fetaost som är supergod och lättgjord
Under påskhelgen åt vi en del lamm, bland annat de här lammracksmed ugnsbakade små potatisar och rödlökar, rosmarinsås, karamelliserade endiver och bröd- och valnötskrisp
Skär ett rutmönster i ankans fettlager med en vass kniv. Putsa brysselkålen, skala äpplet och skär i klyftor, skala sötpotatisen och skär i stora bitar
Mixa soppan slät med en stavmixer. Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar. Servera soppan med smulad fetaost och knaprig skinka brevid så alla får lägga på själv
Rätten blev i slutändan friterad sötpotatismed rödlök, fetaost, rostade solrosfrön och gräslök. Häromdagen testade jag att skiva den och steka den i rikligt med olja, så att den blev knaprig på ytan
Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
Resultatet blev dessa grillade sötpotatismed en het och smakrik örtolja med chili. Dock rekommenderar jag inte saffransaioli då smakerna skär sig lite med myntan men en vanlig skulle nog passa perfekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.