I lördags så gjorde vi en helt fantastiskt god lammstek. Ja, då var det måndag igen. Jag köpte häromdagen ett par lammstekar med ben ifrån Björlanda Gård
Idagville jag ha lunch som lagade sig själv då jag hade litesyning att ta itu med. Lite svårt att hitta ett svenskt crockpot-recept på kycklinggryta var det så turligt nog är jag med i en facebookgrupp för crockpot
Det blev långlagad lammstekigen och den här veckan gjorde jag den i form istället för gryta. I måndags ville laga något som skötte sig själv eftersom jag hade en del ärenden att uträtta under dagen och kände på mig att det skulle blirtight om tid för matlagning
Så förra söndagen provade jag att laga lammstek, på bog. Här i England är söndagssteken helig oavsett vilket djur den kommer ifrån, och det är ett område jag är lite osäker på
Här kommer en fransk lammstek där citron, örter och vitlökpiggar upp köttet – så gott att det inte alls behöver vara påsk eller oktober för att kasta sigivägtillköttdisken och rycka tillsig en bit urbenat kött
Riv hälften av det gula skalet och pressa ut saften. Skala och skivavitlöksklyftorna. Skala kålrot, rotselleri och morötter och skär dem i grova tärningar
Putsa bort synligahinnor från stekens utsida. Lammstek. Stick hål ini steken med en litenskalkniv. Skala och dela vitlöksklyftorna och tryck in dem i hålen i steken
Tillsammans med honungen och vitlökenblir såsen precis lagom stark och söt. Smeta in lammet i en kräm av honung/vitlök/sojaLagai 90 grader tills knappt 60 grader (otroligt mört)Använd skyn som bas för såsen men tillsätt grädde och liteportvin och koka/reducera en bra stund. 90 grader till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.