Till lammet åt vi ugnsrostade grönsaker samt en fräsch sås gjord med ingefära och rosmarin. Lammstek. De senaste åren har vi ätit lamm vid påsk och i år testade jag att tillaga lammsteken i min Crock Pot
Gnid in hela lammstekenmed smörblandningen och även där benet har suttit så det blir inuti. Putsa lammsteken fri från hinnor och även fett om det är mycket fett på den
Vi åt hasselbackspotatisen tillsammans med en fantastiskt god sous-vide-brisket på gris som jag köpte från Bergslagsdelikatesser, på Wadköpings matmarknad
Lägg potatisen i en smord ugnssäker form och pensla dem med Milda flytande margarin. Pensla med Milda flytande margarin ett par gånger under stekningen
Ös lammsteken några gånger med skyn under stekningen. Köpte ett halvt lamm på en gård utanför Norrtälje för ett tag sen, så passade på att testa detta receptet när vi ändå hade lammstek i frysen
Krydda med salt, gärna flingsalt. Hasselbackspotatis är himla gott och väldigt enkelt. Ringla över flytande smör, eller skär tunna skivor smör med osthyvel och lägg överst på varje potatis
Lägg potatisarna med den skårade sidan uppåt i en ugnssäker form. På senare år har jag dock återupptäckt Hasselbackspotatisen, inte så konstigt, potatisarna blir både vackra och får en underbar smak
Har man ingen sås tycker jag man ska strunta i potatisen och bara äta lammet med bönorna. Det blev långlagad lammstek igen och den här veckan gjorde jag den i form istället för gryta
Känn med en provsticka så att potatisen är mjuk och genomkokt. Skär dem i tunna skivor - inte hela vägen igenom - som en hasselbackspotatis helt enkelt
Så förra söndagen provade jag att laga lammstek, på bog. Jag är inte uppvuxen med så många söndagsstekar, men om de förekom så var det på hjort eller rådjur eller så lagade mamma vildand eller fasan istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.