En kastrull somsom tål ugnsvärmen går också bra. Det är viktigt att det blir så tätt som möjligt. 1 lammstek med ben (2-3 kg) eller 2 lammstekar utan ben (à 1-1 1/2 kg)1 apelsin1 citron4 vitlöksklyftor10 kvistar färsk timjan1 kvist rosmarin4 lagerbladca 5 dl olivoljasalt. 1 lammstek med ben. 2 lammstek
En köttgryta med potatismos är hur gott som helst. Det tar sin lilla tid att tärna morötter fint, skala steklökar, fräsa bacon och göra mos med mera - men det är inget långkok per say
Som jag har sagt tidigare så kan man passa på att göra långkok när man är föräldraledig och har hela dagarna på sig att leka hemma med bebisen och samtidigt ha en gryta i ugnen
Och eftersom jag delar Fröken Lindas uppfattning om "hellre sällan och av god kvalitet" och gärna vill veta vad som "ingår i min köttfärs" gör jag ibland såsen somlångkok på högrev
Sedan är det den lååååånga tillagningstiden i ugnen som gör hela jobbet. Jag fick en stor, fin lammstek och först trodde jag inte den skulle gå in i ugnen, men det gjorde den
Det här är den bästa tiden (tillsammans med julen) på året enligt mig och jag vill inte att den ska rusa på som ett skenande expresståg, utan jag vill ha Skalmanstempo och njuta av varje sekund
Putsa lammsteken fri från hinnor och även fett om det är mycket fett på den. Gnid in hela lammsteken med smörblandningen och även där benet har suttit så det blir inuti
De här ostbollarna som innehåller flera olika sorters ost och som har blivit rullade i sesamfrön, chiliflakes och krasse är oemotståndligt goda, och perfekta att servera med tandpetare som mingelmat
Tillsätt fonden och kryddorna som du gärna mortlar fint. I vilket fall så köpte vi lite fina marmorerade grytbitar häromdagen och det blev till denna långkokta gryta med hemmatorkade trattkantareller
Jag gillar verkligen mat som sköter sig själv i ugnen och detta recept är ett utmärkt exempel. Är man bara ute i god tid får man ett underbart saftigt kött som bara faller isär med minimala arbetsinsatser
Fick ett erbjudande på mailen för en tid sen, som var så ovanligt fint att jag inte kunde tacka nej. Som Du kanske förstår, har det i takt med att min blogg blivit en av landets största matbloggar, börjat ramla in en hel del reklam via mailen
De här är köttet som är väldigt lättlagat egentligen. Köttet som räcker hela veckan. För det som har lite problem att komma in i det strikta igen efter påsken rekommenderar jag verkligen att ni läser vad jag har skrivit tidigare om matbeteende, stress och att vara närvarande
Som en enda lång härlig söndag. Här bjuder jag därför på ett recept på linsbiffar som håller ihop. Lägg dem i en varm stekpanna och platta till dem lite lätt så att de blir mer som små biffar än för stora köttbullar
Ställ in den i ugnen med långpanna under som fångar upp skyn. Köpte ett halvt lamm på en gård utanför Norrtälje för ett tag sen, så passade på att testa detta receptet när vi ändå hade lammstek i frysen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.