Ingredienser Portioner: 10 125 g schalottenlök 1 vitlöksklyfta 125 g kycklinglever 2 msk smör 200 g benfri fläskkarré 700 g fläskfärs 1/2 dl portvin 3 msk konc kalvfond 2 dl vispgrädde 1 dl skalade pistagenötter 1 msk färsk finhackad mejram 1 msk färsk finhackad timjan 1 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5:- Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
Fyll blandningen i champinjonhattarna och garnera med cocktailtomat. Rulla ihop laxen och lägg rullarna kallt, gärna en stund i frysen, då blir de lättare att skära i munsbitar
Söt, knäckig smak med inslag av fat, torkade aprikoser, apelsinskal, nötter och kryddor. Till dessert serverade Kajsa goda ostar, kex och ett supernajs vitt portvin
Så var det dags att fylla på frysen med lite småkakor igen. Rullade bollar och plattade till dem lite. skal och saft av 1 eko lime. 1 dl hackade pistagenötter. skal och saft av 1 eko lime. 1 dl hackade pistagenötter
Finhacka eller mortla pistage- och valnötter och blanda med resterande torra ingredienser. Idag lägger jag upp ett recept på en hälsosam kaka, bakad med frukt och utan smör
Med lite björnbär från frysen, blir det här en snabblagad och enkel dessert med mycket smak. Goda precis som de är, men underbara i kompotter, marmelader och som här, kokta i portvinoch kryddor
Smält smöret och blanda det med vatten och sirap under omrörning. Klicka ut på plåt med bakplåtspapper med stora mellanrum (kakorna flyter ut ganska mycket)
Tillsätt mer portvin om det behövs, salta och peppra och färga med colorit. Just kronhjort är svårt att få tag på och riktigt delikat, så då måste man ju göra köttet rättvisa och tillaga det med omsorg och kombinera det med andra fina ingredienser
Vispa grädden löst och blanda med yoghurten, tillsätt florsocker och vaniljpulver. Använder pistagenötter men om du inte gillar det så går det bra med andra nötter tex hasselnötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.