Det är egentligen tur-mat för mig. Min pappa serverade det alltid när vi var ute på seglingsstemester med familjen, jag har tagit rätten med mig hit och jag och min sambo har alltid en påse potatismos och en burk corned beef med oss i ryggräcken när vi ska ut på fjället några dagar
Japansk köttgryta - Nikujaga (肉じゃが). Fick en request på ett recept på Nikujaga, vad paff jag blev. Nikujaga är en Japansk köttgryta man väääldigt sällan ser på en Japansk restaurangmeny, tror faktiskt aldrig jag sett det vid närmare eftertanke
En av mina favoritsysselsättningar är att läsa gourmetmenyer från fina restauranger. I förra veckan fastnade jag för några menyer som kunde ätas på Rånäs slott
Lapskaus i Norge är inte som lappskojs i Sverige. Den påminner mer om en köttsoppa/köttgryta fast kött, potatis och morötter är skurit i tärningar lika stora som i pyttipanna och det är väldigt lite sås, men krämigt
Lapskojs - potatismos med strimlat rimmat nötkött och lite färsk persilja. Husmanskost när den är som bäst och en av de få maträtter jag tyckte om i skolan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.