1300 gram
kycklingkött, färskt eller färdiggrillat
110
champinjoner
10,5
rödlök
11 klyfta
vitlök
11 msk
vetemjöl
11 burk
krossade tomater
11 röd
paprika
11 krm
rosmarin
10,5 tsk
salt
11 krm
svartpeppar
115
pastaplattor
1 Ostsås:
40 gram smör
14 msk
vetemjöl
17 dl
standard mjölk
12 krm
riven muskot (valfritt)
11 krm
salt
10,5 krm
vitpeppar
13 dl
riven mozzarella eller valfri ostPlocka kycklingköttet från den färdiggrillade kycklingen. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Eller strimla färskt kycklingkött. Rensa och skiva svamparna. Skala och hacka löken. Fräs kycklingkött (om du valt att laga med färskt kycklingkött annars kan du tillsätta färdiggrillat kött senare) med svamp och lök i en stor gryta med olivoljan. Skala och pressa vitlök och tillsätt den. Skölj paprikan. Tärna i mindre delar ca 1x1 cm. Tillsätt till grytan och stek några minuter till. Salta och peppra. Tillsätt mjöl och rör ut det. Tillsätt krossade tomater och rör ut dem. Tillsätt rosmarin och färdiggrillat kycklingkött om du valt det. Smaka av såsen med salt och peppar. Låt tomatkycklingröran koka ihop några minuter på svag värme under tiden du gör ostsåsen. Gör ostsåsen/bechamelsåsen: fräs mjölet i smöret tills det är blandat. Tillsätt mjölken lite i taget under kraftig omrörning. Låt såsen koka på svag värme under omrörning i minst tre minuter. Smaka av såsen med muskot (valfritt), salt och peppar (osten föredrar jag att strö över såsen när du lägger ihop lasagnen annars trådar sig såsen så mycket) Sätt ugnen på 220 grader. Varva vit sås (lite riven ost), pastaplattor och kyckling- och tomatsås i gratängformen. Avsluta med vit sås och riven ost. Här har jag räknat med en form i storlek lite mindre än en halv ugnsplåt 28x28 cm och 5 lager pastaplattor med 3 plattor på varje lager. Ex. täck botten på en ugnssäker gratängform med ett tunt lager vit sås - strö lite ost över. Lägg på ett lager lasagneplattor ca 3 stycken så att det täcker ända ut till kanterna. Bred ut ett till lager kyckling och tomatsås. Fortsätt med ett lager pastaplattor. Bred ett lager ostsås och strö lite ost över. Lägg ett lager lasagneplattor på ostsåsen. Lägg ett lager kyckling- och tomatsås över och sedan ett lager pastaplattor till. Lägg ett lager kyckling- och tomatsås över och sedan ett lager pastaplattor till. Toppa lasagnen med ett lager ostsås och strö över ost på toppen. Grädda kycklinglasagnen i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Täck med folie om osten börjar bli för bränd. Ta ut lasagnen och låt den vila och svalna i ca 5 minuter innan servering. Skär upp och servera kycklinglasagnen, gärna med en tomatsallad, grönsallad, ruccola eller valfri sallad.
Om du tar bort kycklingen så har du en super god vegetarisk lasagne. När man har varit ute i trädgården så är det enkel mat som gäller… en lasagne fick det bli idag
Krydda med kryddorna. Super god kycklinglasagne. Lägg lasagne plattor o botten. kycklingfond. lägg på ett till lager o häll sedan över resten av kycklinggrytan
Andra möjliga yrken är forskning- och utvecklingsprojekt inom kost, sensorisk bedömning och utveckling av livsmedel, arbete i provkök eller med marknadsföring eller förebyggande hälsovård, utbildning och information/föreläsare
Lägg på lasagneplattor, kycklingröra, tomatsås (körde en ekologisk med basilika) och riven prästost. Avsluta medlasagneplattor, vitsås och riven västerbottenost
Servera lasagnenmed sallad. 4 port9 lasagneplattor1 sats alfredosås -hemlagad recept nedan900 g strimlad kycklingfilé (stekt)1 msk oreganosalt och peppar½ dl riven ost Stek kycklingen, endast med salt och peppar. Sätt ugnen på 200graderSmörj en eldfast form med olja eller lite smör, slå i en 1,5 dl alfredosås, eller bara tillräckligt för att täcka botten av formen. Lägg i 3 lasagneplattor, hälften av den strimlade kyckling, sprinkla lite oregano över och sedan lite sås. 3 nya plattor, resten av kycklingen och, oregano och sås. Avsluta med 3 plattor och sås så det täcker plattorna. Den bästa Vitlök Alfredosåsen1 tsk smör3 klyftor färsk hackad vitlök5 dl matlagningsgrädde2 dl ost, rivensalt och nymalen svartpeppar30 gram parmesanost1 kyckling buljongtärning1 dl lättmjölk1½ dl vattenTa en medelstor till stor kastrull, smält smöret på medelvärme. 9 lasagneplattor
Riv mozarellan grovt och strö över lasagnen tillsammans med den rivna osten. Här använder jag inte lasagneplattor utan basen är en risotto gjord på quinoa, rött vin, kycklingfond, parmesan och tryffelolja
Ugnskycklingen kombinerar vi med ett riktigt favoritrecept som vi tror kommer bli en hit även hos er - vegetarisk lasagne som blir kanongod och är sprängfylld med nyttigheter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.