Så var det lördag igen, då brukar jag dela med mig av ett recept på något litet sött och gott. Idag ser det tyvärr annorlunda ut hos många, godis har blivit något både stora och små äter alla veckans dagar
I vårt letande efter lämpliga saker att servera i vårt kafé i Blå Huset blev vi tipsade av en god vän om detta recept med blå vallmpfrön och massor med citron
Jag är som ni säkert märkt glad i biscotti och de med lavendel är klart bäst tycker jag jag gillar mina små som en munsbit till kvälls teet men man kan självklart göra dessa större och förlänga gräddningstiden om man önskar
)Här är då mitt bidrag som jag legat och funderat på några nätter. ) Här sitter man och ska försöka komma ihåg receptet, har juh bara skrivit ner vissa saker när jag stod och gjorde kakan
Det är alltid kul att testa lite nya desserter och hittade denna på en blogg Amy´s piece of cake. Jag tyckte den var super god och gästerna sa inte emot
Rosa rödbetsbiscotti en favorit både hemma och på jobbet till fikapausen. Skala rödbetan och kör den till småbitar i mixer blanda med smöret och kör lite till
-) Blanda sedan in lavendel och finhackad choklad. 200 g smör5,5 dl vetemjöl2 dl strösocker1 tsk bikarbonat2 msk sirap1,5 msk torkad lavendel100 g mörk chokladhacka / knåda ihop smör, mjöl, socker, sirap och bikarbonat till en deg. ta ut och gör 20 skivor av varje rulle. lägg på bakplåtspapper på plåt och grädda i 10 min i 200 C
Serverad med gröna bönor, nypotatis och en reducerad skysås med smör är detta en rätt med löfte om sommaren, vilket passar lika bra nu som i augusti när sommaren verkligen är här
Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölken. Tillsätt sedan smöret i bitar, sirap och salt. Mixa ihop mandelmassa, smör, honung, kanel och riven muskot i en matberedare
Skala och dela ned päronen samt ta bort kärnhuset. Lägg alla ingredienser i en kastrull utom lavendel vattnet (se nedan) och rör om ordentligt, börja värma upp på medel värme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.