20 år
sedan var lyxmat, något man åt på restaurang, är idag vardagsmat. Fem år gamla siffror visar att vi äter 28,5 kilo fisk per person och år. En stor del av den siffran utgörs av lax, och andelen ökar kraftigt.
Färska vårrullar kanske inte är den mat man först och främst tänker på när man pratar om vintermat. Tillsätt sojasås, fisksås och limesaft och låt allt puttra ca
Här kommer min favorit, en variant som är enkel att göra både vegansk och glutenfri, och som innehåller mindre fett än traditionella degar utan att det tummas på smaken
Bred täcket över och runtom laxen. Mycket godare än det ser ut på bilden, det lovar jag. Vispa äggvitan hårt och vänd ned den, så det blir en fluffig smet
Dagen började med en riktigt god brunch (med smoothie, nybakade bagels, nygräddade våfflor med hjortron, laxröra, svampomelett och mycket mera) hos Matilda
Gjorde en ganska somrig lax, med fräscha ingredienser som jag tyckte passade en varm sommardag och som tog minitid att göra vilket ju också passar bra en lat solig dag = )
Två sorters lax. a är mer en vuxenlax, då såsen är mer kryddad och innehåller smarriga örter av olika. Recept Lax 1 ”barnvarianten”. Färsk lax 3-4 skurna bitar. crème fraiche 1 – 2 stora matskedar. Recept Lax 2 med ört & chili 175 grader 15-20 min. Färsk lax 4-6 skurna bitar
Jag vet inte vad det beror på men det blir alltid så att mer tid behövs i ugnen än beräknat för att potatisen ska bli tillräckligt mjuk i den här typen av potatisrätter
Skalade och i tunna skivor (hon använde potatisskalare till att skiva). Och vill helst inte köpa chips – framförallt pga de hemska kryddorna som används (E521)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.