Varmrökt lax fick sällskap av Erik Lallerstedts limeaioli och en krämig avokadosallad. I dag fixade jag till en snabb middag till mig och maken med det jag hade hemma
Gnid in det över hela laxen och låt marinera tills du nästan är klar med allt. Det var sommar, och en kvinna stod och grillade lax på en solig takterass barfota
Lägg laxen på ett ugnssäkert fat, salta och peppra. Skala och hacka zucchinin och gurkan och blanda ner det med salladen och avokadon strö över linfrön
Flingsalt & svartpeppar. Toppa laxenmed yoghurt. Laxen kan bytas ut mot kyckling. Pressa över citrussaften och smaksätt med flingsalt, svartpeppar och sambal oelek
Garnera laxenmed räkor och dill,servera medavokadosalladen. Skär ett snitt i varje laxfilé. Blanda räkhack,färskost och limesaft,fördela blandningen i snitten i laxfiléerna
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.