Ikväll blir det lax sous vide med perfekt kokt sparris och egen hollandaise. In, marinera laxen, röja i köket, städa ur kylen, plocka ihop sopor, starta sous viden, hugga sparris, rensa i uterummet, glömma att ta fram äggen, plocka ärtskotten, inventera vinförrådet och blogga
Denna gång slog jag två flugor i en smäll och hade både lax och sparris. En hemmaslagen hollandaise är lite meckigt att göra, men det är gudomligt gott
Här serverades det i enkel tappning tillsammans med ugnsbakad lax och en köpt hollandaise. Alla i familjen åt med god aptit utom stackars Max som inte tål lax
Servera med stekt sparris och hollandaise, potatis till den som vill ha. Lax i ugn med råkostsås, sparris och hollandaise1 bit laxpersilladecitronsaltpepparLägglaxen i ugnsfast form. -Mama Skogly ♥ 1 bit lax
Här hemma äter vi ofta lax, det är både gott och nyttigt. Lägg laxbitarna i en smord ugnfast form. 4 st laxfiléer. Ingredienser för 4 personer 4 st laxfiléer
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.