14 laxfiléer
2 knippen dill Hummerfond 2 - 4 dl crème fraiche 2 - 3 dl grädde 1/2 - 1 fiskbuljongtärning Salt Peppar PurjolökStek purjolöken. Blanda i crème fraiche, grädde och hummerfond efter smak, själv brukar jag ta ganska mkt, häll i lite först och smaka av så du får lagom smak. Salta och peppra. Lägg i buljongtärningen. Låt koka ihop och smaka av igen. Skär laxen i ganska stora tärningar och lägg i såsen. Låt puttra några minuter. Klipp i dillen och låt det koka ihop. Servera med kokt potatis eller klyftpotatis. Jag gör alltid extra mkt sås, för tycker såsen är så god. Receptet funkar även med torsk eller kolja.
Blanda crème fraiche med pepparrot och dill. Lägg laxen på ett fat och krydda med salt och peppar. Servera med potatismos och broccoli blandat med ärtor
Gillar du lax och har tröttnat på vanligalaxen man gör i ugnen vanligtvis. Ja då ska du testa den här rätten, mycket god, lättlagad och en rätt som inte tar någon tid alls iprincip
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.