Idag blev det panerad lax med hemlagad romsås. Jag brukar aldrig panera laxbitar. Hemlagad romsås. Romsås är en av favoriterna till lax och fisk för min egen del
Idag hag jag lagat lax till lunch igen, men den här gången tillsammans med en varm romsås och räkor. Skär laxfiléerna på längden och lägg dem i en smörad form
Lägg på lax och grönsaker som behöver kortare tillagningstid, t ex lök. Rör ihop romsås (se nedan). Grädda tills laxen är just färdig men ännu har en kärna
Till laxen gjorde jag en klassisk romsås, ett måste till sådan här sorts lax, och kokt potatis. Det var riktigt länge sedan som jag åt vanlig ugnsbakad lax men åh, så gott det är
En enkel och snabb laxrätt som serveras med pressad potatis. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form. 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 300 g). Häll såsen över laxen och baka av mitt i ugnen cirka 20 minuter. 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 300 g)
Här kommer ett supergott recept på lax som serveras med potatis, hemma gjord romsås på mitt sätt. Lägg laxen i en form, ringla olja över och krydda sedan och häll flingsaltet sist
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.