Idag fick det bli smaken av pepparstekt lax smaksatt med citron. Därefter la jag skivade champinjoner i samma panna med en klick smör så smakerna fick hänga med och blomma ut
Dagens lunch fick bli smörstekt laxfilémed grönsaker, bacon och mos. Förra veckan fick jag ett paket ifrån Kitchen Time med en spiromat grönsaksvarv och jag testade den direkt för jag var så nyfiken hur den funkade
Till varmrätt åt vi en urgod laxrätt som var hur enkel som helst att tillaga. Vi plockade ju en hel del Karl Johan svamp i lördags och såklart smakade vi dessa godingar senare på kvällen
Skär upp champinjonerna i önskad storlek och lägg över laxen samt krydda med citronpeppar. Stö cirtonpeppar samt örtsalt på båda sidorna av laxen och lägg fileerna i en ugnssäker form
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Pensla laxskivornamed olja och krydda med citronpeppar. Pingsten står nu för dörren så jag tipsar här om supergod och festlig laxrätt som jag tycker ni ska laga i helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.